Aralık ayında Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde küresel bir salgın halini alarak uluslararası kamuoyunda panik yaratan corona virüsünde vaka sayısı 800 bine yaklaştı.

31 Mart TSİ 10:20 itibarıyla Dünya çapında ölüm sayısı en çok olan üç ülke ise sırasıyla İtalya (11.591), İspanya (7.716) ve Çin (3.309) oldu.

Resmi istatistik ve verilere göre corona virüsü vaka sayısı 786 bini geçerken corona virüsüne bağlı ölüm sayısı da 37.800 oldu. En çok vakanın olduğu ülkeler sırasıyla ABD, 165.000, İtalya, 102.000 ve İspanya oldu.

ABD'de Covid-19 vaka sayısı 165 bine çıkarken ülke genelinde ölüm sayısı da 3 bini aştı. Yeni vaka sayısı Çin'i neredeyse ikiye katlarken, ölümlü vaka sayısında da Çin'e yetişme hızına sahip.

ABD'de salgının hız kazandığı bölgelerden olan New York'ta askeri hastane gemisi yanaştı. Comfort isimli 1000 yatak kapasiteli hastane gemisi Hudson Nehri'ne demirledi. Burada hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için corona virüsü haricindeki hastaların muayene edilip tedavi altına alınacağı açıklandı.

Ayrıca bugün New York'un ikonik parkı Central Park'ta bir hastane kuruldu. Bu hastanenin bugün itibariyle hastaları tedavi etmeye başlayacağı açıklandı.

Salgının en çok etkilediği ülke olan İtalya'da hastalar tedavi altında yaşam mücadelesi veriyor.

WUHAN'DA 1 HAFTADIR YENİ VAKA YOK


Salgının başladığı Çin'in Wuhan kentinde 1 haftadır yeni vaka görülmediği duyuruldu. Çin Sağlık Komisyonu, salgının patlak verdiği Wuhan'da 23 Ocak'tan beri Covid-19 vakası tespit edilmediğini duyurdu.

Bölgede çok sayıda alışveriş merkezi açılmaya başlandı. Yapılan açıklamada toplam 76 bin 52 kişinin iyileştiği  belirtildi.

DÜNYA BANKASI'NDAN KÜRESEL ŞOK YORUMU


Dünya Bankası, corona virüsü salgını ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Dünya Bankası'nın Doğu Asya ve Pasifik bölgesinden sorumlu baş ekonomisti Aaditya Mattoo, "Bu salgın büyümeyi durdurabilir ve yoksulluğu artırabilir" dedi. En iyi senaryoda bölgedeki yükselişin sert bir şekilde düşeceği öngörüsünde bulundu.