Çinli KC Wearable isimli şirket tarafından geliştirilen özel kask Arap ülkelerinde kullanılmaya başlandı... Birleşik Arap Emirlikleri'nde uygulanan sistem ile güvenlik görevlileri ve polisler özel termal kamera aracılığıyla insanların vücut ısılarını 5 metreden ölçebiliyor.

Dakikada 200 insanın ateşini ölçebilen ve insanların hasta olması durumunda uyarıda bulunan sistem ile birlikte corona virüsü salgınının yayılmasının engellenmesi planlanıyor.

[caption id="attachment_5771509" align="alignnone" width="750"] Akıllı kaskların Dubai'de yaygın olarak kullanılmaya başlandığı belirtildi.[/caption]

BAE'DE KULLANILMAYA BAŞLANDI
Reuters'ın haberine göre Çinli KC Wearable, bu kasklardan 1000 adetten fazla sattı. Şu an Orta Doğu, Avrupa ve Asya'ya datış yağtıklarını belirten yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri'nde bu cihazın kullanıldığını duyurdu.

Reuters'a konuşan Birleşik Arap Emirlikleri'nde  görevli polis memuru Aly al-Ramsy, "Bu akıllı kaskları corona virüsüyle mücadele kapsamında Dubai'deki bütün ekiplerimize gönderdik. Görev gereği devriye gezen polisler kullanıyor. Eğer ateşli birisini tespit edersek sağlık ekiplerini çağırıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde polisten drone önlemi: Havadan ateş ölçecek" desc="Corona virüsünden en çok etkilenen ülke olan ABD'de Connecticut polisi 'salgın dronelarını' kullanmak için hazırlıklarını tamamladı. Yetkililer, özel geliştirilen sensörlerine ve görüş yeteneğine sahip olan Draganfly isimli insansız hava aracıyla sokakta yürüyenlerin ateşlerini ölçebilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/22/iecrop/drone-draganfly_16_9_1587559865.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunde-polisten-drone-onlemi-havadan-ates-olcecek-5766460/"]

Körfez ülkeleri arasında en yüksek vaka sayısının olduğu ikinci ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde 8 binden fazla vaka ve 50'den fazla ölüm var.