Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgının merkez üssü ABD'de Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump da hastalığa yakalandı.

İlk olarak Trump'ın danışmanlarından Hope Hicks'in corona virüsü testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Başkan Trump'la birlikte sık sık Air Force One'da seyahat eden Hicks'in, Ohio'da Biden'la televizyonda karşı karşıya geldiği etkinlikte de Trump'a eşlik ettiği öğrenildi.

Donald ve Melania Trump.


Hicks'in hastalığa yakalanması üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulunan 74 yaşındaki Trump, "Hope Hicks hiç ara vermeden çok sıkı çalışan biri. Covid-19 testleri pozitif çıktı. Korkunç! Risk olduğunu biliyordu ama o genç. First Lady ve ben test sonuçlarımızı bekliyoruz. Bu süreçte karantina sürecine başlayacağız" dedi.

'BİRLİKTE ATLATACAĞIZ'

Kısa süre sonra ikinci bir mesaj paylaşan Trump test sonuçlarının eline ulaştığını söyledi. Trump, "First Lady ve benim Covid-19 testlerimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecimize hemen başlayacağız. Bunu beraber atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Donald Trump ve danışmanı Hope Hicks (solda).


FIRST LADY MELANIA: İYİ HİSSEDİYORUZ

Başkan Trump'ın ardından First Lady Melania Trump da sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Melania Trump mesajında, "Bu yıl birçok ABD'linin yaptığı gibi Başkan ve ben de corona virüsüne yakalandıktan sonra karantinaya girdik. İyi hissediyoruz. Yaklaşmakta olan tüm etkinlikleri erteledim. Lütfen güvende olduğunuzdan emin olun. Bunu birlikte atlatacağız" dedi.

BEYAZ SARAY DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Trump'ın sağlık durumuna ilişkin Beyaz Saray doktoru Sean Conley'den de bir açıklama geldi. Conley teşhisi doğrularken, "Başkan ve eşi şu anda iyi ve karantina sürecinde Beyaz Saray’da kalacaklar” dedi.

Trump ve eşi Melania, karantina sürecini Beyaz Saray'da geçirecek.


Conley Beyaz Saray tıbbi ekibinin ve kendisinin sürekli durumu takip ettiğini belirterek, süreçte destek veren tıp profesyonellerine ve kurumlarına teşekkür etti.

Trump'ın bu süreçte görevine devam edeceğini de belirten Conley, uygulanacak tedavi ile ilgili bilgi vermedi.

KIZI, OĞLU VE DAMADININ TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Trump'ın corona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından yakın çevresindeki herkese test yapıldığı bildirildi. Trump'ın oğlu Barron Trump'ın, kızı Ivanka Trump'ın ve Ivanka'nın eşi Jared Kushner'in testlerinin negatif çıktığı duyuruldu.

Kushner ve Ivanka, ABD Başkanı Trump'a en yakın isimler olarak biliniyor ve aynı zamanda Trump yönetiminde danışmanlık yapıyorlar.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump çifti için geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Erdoğan, "COVID-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump ile First Lady Melania Trump'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, karantina sürecini sıkıntısız şekilde atlatıp bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

PENCE'İN TESTLERİ NEGATİF

ABD Başkanı Donald Trump'ın corona virüsüne yakalanması sonrası gözler bir anda Başkan Yardımcısı Mike Pence'e çevrilmişti. Pence ve eşine test uygulanırken, sonuçları basın danışmanı Devin O'Malley açıkladı.

Mike Pence.


O'Malley'nin açıklamasında, "Bu sabah Pence ve eşine yapılan test sonuçları negatif çıkmıştır. Başkan Yardımcısı Pence'in durumu gayet iyi ve Trump çiftinin bir an önce iyileşmesini diliyor" denildi.

UYARILARI HİÇE SAYIYORDU

Rutin olarak corona virüsü testi uygulanan ABD Başkanı Donald Trump, salgınla ilgili uyarıları hiçe saymasıyla dikkat çekiyordu. Seçimler öncesinde mitinglere hız veren Trump, tüm uyarılara rağmen binlerce kişinin bir arada olduğu ortamlarda vatandaşlara sesleniyordu. Trump'ın Nevada'da bir fabrikada düzenlediği etkinlik medyada geniş yer bulmuştu.

Trump'ın mitinginde fabrikaya doluşan binlerce kişi dikkat çekti.


Kapalı ortamda düzenlenen mitingde binlerce Trump destekçisi iç içe oturmuş, ABD basını sosyal mesafenin hiçe sayıldığına dikkat çekerken, eyalette 50’den fazla kişinin toplanmasının yasak olduğuna vurgu yapmıştı.