Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan corona virüsü, aylardır dünyayı etkisi altına almış durumda. Worldometers'ın verilerine göre 10 milyon vaka sınırına dayanan salgında şimdiye dek 492 binden fazla kişi hayatını kaybetti.


Avrupa başta olmak üzere pek çok ülke normalleşme adımları atarken, Amerika kıtasında rekorlar kırılmaya devam ediyor. ABD en yüksek yeni vaka rekorunu kırarken, salgında ikinci dalga endişesine ilişkin en korkutucu uyarılardan biri Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) geldi.

İtayan Rai TV'ye konuşan DSÖ'den Dr. Ranieri Guerra, normalleşmeyle birlikte kaldırılan kısıtlamaların vakaların artmasında kritik rol oynayacağını söylerken, ikinci dalgada milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini öne sürdü.

İSPANYOL GRİBİ İLE BENZER İLERLİYOR

İspanyol gribi ile corona salgınını kıyaslayan Dr. Guerra, "Corona ile benzer şekilde ilerleyen İspanyol gribi, yaz aylarında düşüş göstermiş ancak eylül ve ekim aylarında yeniden zirve yapmıştı. Oluşan bu ikinci dalgada 50 milyon insan hayatını kaybetti. Salgın ortaya koyduğumuz hipotezlerdeki gibi ilerliyor" dedi.

[old_news_related_template title="DSÖ'nün corona raporları basına sızdı... Gerçekler bambaşka çıktı!" desc="Corona virüsü salgınıyla ilgili gerekli önlemleri almamakla eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü ve Çin'le ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. DSÖ'nün basına sızan raporlarına göre, örgütün Çin'den bilgileri çok geç aldığı, bunun da binlerce hayatın kurtarılmasının önüne geçtiği belirtiliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/corona-endonezya-reuters_16_9_1591168770.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dsonun-corona-raporlari-basina-sizdi-gercekler-bambaska-cikti-televizyonlardan-15-dakika-once-ogrenmisler-5852111/"]

 

[old_news_related_template title="CIA'den kritik Çin iddiası: DSÖ'yü tehdit edip stok yaptılar" desc="Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin'le ilgili ortalığı karıştıracak bir iddia ortaya atıldı. CIA raporuna göre Çin, salgın patlak verdikten sonra Dünya Sağlık Örgütü'nü acil durum ilan etmemesi için tehdit ederek tıbbi malzeme stoğu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/corona-hanau-reuters_16_9_1589366545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ciaden-kritik-cin-iddiasi-dsoyu-tehdit-edip-stok-yaptilar-5811982/"]