Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkan Abbas iki hafta içinde BM Güvenlik Konseyi'ne gelerek Filistin halkı ve liderliğinin, Trump yönetiminin Filistin halkının haklarına karşı saldırısına tepkisini bir tasarıyla uluslararası toplumun önüne sunacak" dedi.

Dün ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte "Yüzyılın Planı" adını verdiği Orta Doğu Barış Planı'nı açıkladı.

Planda Kudüs'ün bölünmemiş bir şekilde İsrail'in başkenti olması öngörülüyor.

Filistin'e 'koşullu' bir bağımsız devletin vadedildiği planda, koşulların yerine getirilmesi için 4 yıllık bir süre tanınıyor.

İLGİLİ HABER  Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı

[old_news_related_template title=" Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı" desc="ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenledikleri ortak basın toplantısında 'Yüzyılın Anlaşması' adlı tek taraflı planı açıkladı. Trump, 'Kudüs bölünmeden İsrail´in başkenti olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/trump-reuters_16_9_1580233512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-donald-trump-yuzyilin-anlasmasini-acikliyor-5593500/"]

[old_news_related_template title="Kudüs'ün tarihi ve önemi... Kudüs neden önemli?" desc="Trump'ın Orta Doğu planının, Müslüman dünyada ilk dakikadan itibaren tepki çeken en vurucu kısmı, Kudüs'ün tamamen İsrail'e bırakılması oldu. Tarih boyunca, birçok kutsal yapıya ev sahipliği yapmasından dolayı çok sayıda savaşa sahne olan Kudüs, Müslümanlar için de çok önemli bir şehir. İşte Kudüs ile ilgili kararın bu kadar tepki çekmesinin tarihi sebepleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/shutterstock_148478216_16_9_1580279688.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kudusun-tarihi-ve-onemi-kudus-neden-onemli-5594160/"]