Corona virüsü salgınına karşı sıkı önlemler alan Avrupa'da havaların ısınması ve deniz sezonunun başlamasıyla birlikte vaka sayısında ani bir yükseliş başladı...

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal da corona virüsü verilerini paylaşarak salgının artmasının arkasındaki sebebi yazdı. Gazete, "Gençler plajlara ve barlara gitmeye başlayınca corona virüsü vakaları Avrupa'da artmaya başladı. Bahar aylarında uygulanan karantinadan sıkılan gençler, kıta genelinde Covid-19'un artmasına sebep oldu. Avrupa'nın geçen aylarda virüse karşı elde ettiği kazanımlar yok oluyor" yorumunu yaptı.

100 BİN İNSANDAN 19'U GENÇ HASTA
Başta Fransa ve İspanya olmak üzere birçok ülkenin sahil şeridinde vaka sayısının arttığı belirtilirken 20-25 Temmuz arasında Fransa'da 20-29 yaş aralığındaki her 100.000 insanda vaka sayısı 19.6'yken ülke genelinde bu sayısının 9.7 olduğu kaydedildi. Özellikle genç kitlenin hastalığı yaşlılara bulaştırmasından endişe edilirken benzer bir durum İtalya'da da var.

[caption id="attachment_5966646" align="alignnone" width="880"] Başta İspanya, İtalya ve Fransa'da olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde gençler sosyal mesafe kurallarına aldırmadan plajlara akın etti. İngiltere'nin Bournemouth plajı da dün tıklım tıklımdı.[/caption]

Corona virüsü salgınından en çok yara alan Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya'da son aylarda yükselişe geçen yeni vaka sayısının özellikle 40'lı yaşlardaki insanlarda görüldüğü belirtildi. Nisan ayında hasta olan insanların sayısı 60'ın üzerindeydi.

İSPANYA'DA VAKALARIN YÜZDE 27'Sİ GENÇ
Öte yandan Almanya'nın corona virüsüyle mücadelede önde gelen kurumlarından Robert Koch Enstitüsü de corona virüsü vakalarında gençler arasında bir artış olduğunu duyurdu.

Corona virüsü salgının artış yaşadığı ve bu sebeple turizminin de zarar gördüğü İspanya'da da veriler gençler arasındaki vaka artışı korkutucu seviyelerde... İspanya'da 15-29 yaş aralığındaki vaka sayısı ülke genelindeki vaka sayısının yüzde 27'sine denk geliyor. Bu oran Mart ayının sonunda yüzde 6 seviyesindeydi. Mayıs ve Temmuz aylarında hastaneye kaldırılan corona virüsü vakalarının yüzde 8'inin bu yaş grubunda olduğu belirtilirken, 3. Carlos Sağlık Enstitüsü'nün verilerine göre Mart ayında bu oran yüzde 2.2'ydi.

BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI
Corona virüsü salgını ile ilgili dün öğle saatlerinde bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tatilcilerin dikkatli olması gerektiğini söylemişti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım" demişti.

TÜRKİYE'DE DÜN 987 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan can kaybı ve vaka sayısını dün akşam saatlerinde açıkladı.

Yapılan açıklamada Türkiye'de son bir gün içinde 987 yeni vakanın tespit edilmesi sonucu vaka sayısı 232.856’ya yükseldi. Son 24 saat içerisinde 18 kişinin hayatını kaybetmesiyle, vefat edenlerin sayısının 5.728'ye çıktığı kaydedildi.

Açıklanan verilerde son 24 saat içerisinde 40.247 corona testi yapıldığı belirtilirken, toplam test sayısının 4 milyon 885 bin 916’ya ulaştığı ifade edildi Verilere göre iyileşen hasta sayısı da 978 artarak 216.494’e yükseldi.

Corona virüsü nedeniyle tedavi gören hastalarda zatüre oranının yüzde 8.5, ağır hasta olanların sayısının ise 582 olduğu ifade edildi.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum: Vaka sayısı artarken DSÖ'den gençlere uyarı" desc="Corona virüsü salgınında vaka sayısı 17.6 milyonu geçerken son saatlerde birçok açıklama geldi ve yetkililer günlük Covid-19 istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı... Çin'de Mart'tan beri en yüksek vaka açıklanırken, İspanya'da da yasakların gevşetilmesinin ardından rekor sayıda vaka tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü ise dünya çapında vakaların artmasının sebebini buldu: Gençler!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/31/iecrop/corona-reuters_16_9_1596185408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-vaka-sayisi-artarken-dsoden-genclere-uyari-5962723/"]