Corona vak'asının 5 bin 683’e hayatını kaybedenlerin sayısının 281’e yükselmesi ile ülke genelinde önlemler de arttırılıyor.

Ülke genelinde restoran, kafe, bar ve eğlence merkezlerinin kapatılma kararı alındı. Başkent Londra’da Cuma günü yürürlüğe giren kararla birlikte adeta hayalet bir şehir haline büründü.

Yaklaşık 10 milyon kişinin yaşadığı Londra’da hükümet tarafından açıklanan son kararla birlikte Londra halkı evlerine çekildi.

DİKKAT ÇEKEN BİR KARAR DAHA ALINDI

Öte yandan İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson´ın Sözcüsü, Johnson´ın hasta olması durumunda Dışişleri Bakanı Dominic Raab´ın görevi devralacağını duyurdu. Sözcü ayrıca, Raab´ın da hasta olması durumunda başbakanın, bakanlarından herhangi birisine sorumluluk verme yetkisine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Johnson´ın koronavirüs (Covid-19) semptomları taşımadığı ve öksürmeye başlayan Raab´ın da virüs testinin iki kez negatif çıktığı belirtildi.

Sözcü, Jonhson´ın Kabine üyelerinin, sosyal mesafe tedbirlerine uymak için resmi konut ve ofislerin bulunduğu Downing Street´ten ayrılacağını da belirterek, yarın yapılacak Kabine toplantısına birçok bakanın uzaktan katılacağını açıkladı.

Sözcü "Şimdi ve gelecekte Kabine bakanlarının büyük bölümünün telekonferans yoluyla katılım sağlayacağını bekliyorum" ifadelerini kullandı (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Boris Johnson'ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Brexit'e karşı olan babası Stanley Johnson Fransız vatandaşlığına başvurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/stenley-reuters_16_9_1584972974.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/boris-johnsonin-babasi-fransiz-vatandasligina-basvurdu-5697738/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'de tansiyonu yükselten gelişme! En genç vaka hayatını kaybetti" desc="Corona virüsüyle mücadelede alınan önlemlerin sert eleştiriler yöneltildiği İngiltere'de flaş bir gelişme yaşandı. 18 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybetmesiyle ülkedeki en genç ölümlü vaka kayıtlara geçti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/londra-coorona-daily-mail_16_9_1584958995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-tansiyonu-yukselten-gelisme-en-genc-vaka-hayatini-kaybetti-5697108/"]