İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Covid-19'un iki yeni semptomu daha resmi olarak tanındı.

İngiltere Sağlık Bakanı Yardımcısı Profesör Jonathan Van-Tam tarafından yapılan açıklamada, yüksek ateş ve sürekli öksürük ile birlikte iki yeni semptom daha "Covid-19 belirtisi" olarak tanınacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada bu iki semptomun koku ve tat alma duyularının yitirilmesi olarak belirlendiği belirtildi. Profesör Van-Tam, "En temelinde bir süredir corona virüsünün belirtileri olarak öksürük ve yüksek ateşi görüyorduk. Fakat yapılan incelemeler sonucunda tat alma ve koku alma kabiliyetinin yok olmasını da belirtiler arasına almaya karar verdik" dedi.

Van-Tam, tat ve koku alma özelliğinin yitirilmesinin nörolojik bir durum olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada Covid-19'un diğer belirtileri arasında halsizlik, iştahsızlık, ishal gibi sorunlar olduğu belirtilirken, bunların temel Covid-19 belirtileri olarak tanınmadığı vurgulandı.

[old_news_related_template title="İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş Türkiye uyarısı" desc="Corona virüsü salgınından etkilenenlerin sayısı 4 milyonu geçerken İngiltere Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden Türkiye'ye seyahatler ile ilgili flaş bir uyarıda bulundu. İngiliz tabloid basınının geniş önem verdiği açıklamada, 'Türkiye hükümeti 1 Haziran'a kadar uluslararası uçuşları yasakladı. Yasaklar kalkana kadar tarifeli seferler olmayacak' ifadesi kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/17/iecrop/ucak-reuters1_16_9_1585547735_16_9_1589718389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-disisleri-bakanligindan-flas-turkiye-uyarisi-5819645/"]