Corona virüsü ortaya çıktığı Çin'de etkisini kaybederken Avrupa'da ise günden günden hızını artırıyor. İtalya'nın ardından bu kez İspanya da can kayıplarında Çin'i geride bıraktı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatteki verilere ölü sayısı 2 bin 696'dan 3 bin 434'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 47 bin 610'a ulaştı.

Öte yandan İspanyol ordusu, NATO'ya çağrıda bulunarak solunum cihazı, koruyucu kıyafet ve hızlı tanı kiti desteği yapılması çağrısında bulundu.



Son yaşanan gelişmelerden sonra Çin, kayıtlara geçen 3 bin 281 ölümlü vakayla virüsün en çok can aldığı üçüncü ülke oldu.

İRAN'DA DA 2 BİNİ AŞTI

Corona virüsünün İtalya, Çin ve İspanya’dan sonra en çok etkilediği dördüncü ülke olan komşu İran'dan korkutan rakamlar gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı önü bir türlü alınamayan salgınla ilgili son verileri paylaştı.



Bakanlık sözcüsü Kiyanuş Cihanpur'un aktardığına göre son 24 saatte 143 kişi daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylelikle toplam ölü sayısı 2 bin 77’ye yükseldi. Ülke genelindeki vaka sayısı ise yaklaşık 2 bin artarak 27 bin17’ye ulaştı.

TAHRAN: İKİNCİ CORONA VİRÜSÜ DALGASI GELEBİLİR
Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da hükümet sözcüsü Ali Rabiei, "Eğer İran halkı sağlık görevlilerinin yönlendirmesini kabul etmezse ikinci corona virüsü dalgası gelir" ifadesini kullandı.

Hükümet sözcüsü Ali Rabiei, "Maalesef bazı İranlılar sağlık bakanlığı yetkililerinin tavsiyelerini dikkate almadı ve İran yeni yıl tatilinde seyahat etti. Bu durum ikinci corona virüsü dalgasına sebep olabilir" dedi.

Devlet televizyonuna dayandırılan açıklamada Rabiei, "Şehirler arası bütün seyahatler yasaklandı ve bu yasağı delenler yasal olarak cezalandırılacaktır" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde vahim iddia: Hiç öğrenemeyebilirler" desc="Corona virüsünün etkisini artırdığı İngiltere'de alınan önlemlere ilişkin eleştiriler sürüyor. Virüsün tespit edilmesi için uygulanan testlerin yaygınlaşmaması tartışma yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/25/iecrop/corona-fransa-reuters-1_16_9_1585127864.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-test-tartismasi-buyuyor-hic-ogrenemeyebilirler-5701845/"]