Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen devasa patlamanın ardından sabotaj iddiaları gündeme geldi.

İddiaların odağındaki İsrail patlamayla ilgili açıklamada bulunarak 'patlamayla İsrail'in hiçbir ilişkisi yok' mesajını verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ise patlamanın yangın kaynaklı bir kaza olabileceğini ifade etti.

HİZBULLAH DA İDDİALARI YALANLADI

Hizbullah'a yakın kaynaklar Lübnan yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

[old_news_related_template title="Lübnan'ın başkentinde büyük patlama! Ölü ve yaralılar var" desc="Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok güçlü bir patlama meydana geldi. Beyrut limanında yaşanan patlamanın patlayıcı dolu bir depodan kaynaklandığı açıklandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre patlama sonrası çok sayıda kişi yaralandı ondan fazla kişi ise hayatını kaybetti. Kentin limana yakın kısmında patlamanın etkisiyle binaların çöktüğü ve enkaz altında kalanların olduğu ifade edildi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi, patlamanın etkisiyle elçiliğin camlarının kırıldığını belirtti. Patlamanın KKTC'den de hissedildiği ifade edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/04/iecrop/beyrut-tw_16_9_1596559683.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-lubnanin-baskentinde-buyuk-patlama-5969462/"]