Corona virüsünün en çok etkilediği ülke olan ABD'de can kayıpları hızla artıyor. Worldometers'ın verilerine göre 78 binden fazla kişinin öldüğü ülkede corona paniği Beyaz Saray'ı da sarsmaya devam ediyor.

Başkan Donald Trump'ın danışmanı ve kızı Ivanka Trump'ın kişisel asistanında corona virüsü tespit edildi. CNN International'dan Kaitlan Collins'in haberine göre, Ivanka'ya en yakın isimlerden biri olan asistanın haftalardır evden çalıştığı öğrenildi.

Adı açıklanmayan asistanda corona çıkmasının ardından Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner'a da testler uygulandığı ve sonuçların negatif olduğu belirtildi.

PENCE'İN SEKRETERİ DE YAKALANDI

Ivanka Trump'tan önce, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ekibinde de corona virüsü paniği yaşandı. Pence'in Basın Sekreteri Katie Miller'da corona virüsü tespit edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Başkan Trump da konuşurken, "O mükemmel bir genç kadın. Uzun süredir test yaptırıyordu. Testleri birden pozitif çıktı. Benimle teması yoktu. Başkan Yardımcısıyla biraz zaman geçirmişti" dedi.

[old_news_related_template title="Dezenfektan çıkışıyla alay edilen Trump bozuldu! Soru bile almadan gitti" desc="Dezenfektan açıklamasıyla alay konusu olan ABD Başkanı Donald Trump bu duruma bozuldu. İroni yaptığını öne süren Trump, kısa kestiği basın toplantısını soru almadan terk etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/25/iecrop/trump-dezenfektan-reuters-1_16_9_1587800374.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dezenfektan-cikisiyla-alay-edilen-trump-bozuldu-soru-bile-almadan-gitti-5773356/"]

 

[old_news_related_template title="Corona virüsüne karşı ilk uyaran doktor için ABD'den flaş karar!" desc="ABD'li senatörler, Çin'de corona virüsüne karşı ilk uyarıları yapan doktorlardan Li Wenliang'ın adını Washington'da bir caddeye vermek için harekete geçti. İsmi değiştirilmesi istenen caddede Çin Büyükelçiliği de bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/08/iecrop/corona-virusu-dr-li-weibo_16_9_1581006831_16_9_1588943662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusune-karsi-ilk-uyaran-doktor-icin-abdden-flas-karar-ismini-verecekler-5802351/"]