Cuma günü saat 14:51'de Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sadece bölgeyi değil bütün Türkiye'yi yasa boğdu... AFAD'ın sabaha karşı yaptığı açıklamada ölü sayısı 51'e çıkarken, 896 yaralı vatandaşın 667'sinin taburcu edildiği açıklandı.

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının halen 8 binada devam ettiği belirtilirken depremden yaralı kurtulan 229 insanın da tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na kurulan çadırlar uydudan görülüyor.


Depremin ardından yaklaşık 786 artçı sarsıntı meydana geldiği açıklanırken bunlardan 40'ının 4 büyüklüğünün üzerinde olduğu da belirtildi.

Paylaşılan uydu görüntülerinde yıkılan bir bina enkazı görülüyor.


Başta Fransa ve Yunanistan olmak üzere birçok ülke Türkiye'ye yardım eli uzatırken, uluslararası haber ajansları da yaşananların boyutunu gözler önüne seren fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı. Reuters haber ajansı, gökyüzünden çekilen fotoğraflar ile İzmir'deki depremin yıkıcı etkisini gözler önüne serdi.

Fotoğraflarda bazı binaların hasar gördüğü anlaşılıyor.


Reuters haber ajansı Maxar Technologies'ten elde edilen uydu görüntülerini abonelerine ve uluslararası kamuoyuna paylaştı. Fotoğraflarda İzmir'de birçok binanın yıkıldığı görülüyor.