62 yaşındaki Süleymani'nin cansız bedenini yansıttığı iddia edilen fotoğrafta, parmağında yüzük olan bir el görünüyor. Cesedin parmağındaki yüzüğün aynısından Kasım Süleymani'de de bulunduğu belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı doğrultusunda Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürüldü.



ABD’nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu Suriye’de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de öldü.



[old_news_related_template title="Son dakika... Bölgedeki gerilim savaşa evriliyor... Kasım Süleymani öldürüldü!" desc="Uluslararası ajanslar haberi 'acil' koduyla geçti, tüm dünya 'son dakika' gelişmesi olarak duyuruyor... Bölgede son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimi sonuçları çok ağır olabilecek bir çatışmaya evriliyor... İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD güçleri tarafından öldürüldüğü teyit edildi. İran'dan peş peşe çok sert tepkiler geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 'Suçluları acı bir intikam bekliyor' açıklaması yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymani-1_16_9_1578025106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bolgedeki-gerilim-savasa-evriliyor-kasim-suleymani-olduruldu-5545274/"]