Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumu ile ilgili son günlerde gündeme gelen iddialar sonrasında bugün Güney Koreli yetkililerden çarpıcı bir açıklama geldi.

Uzun bir süredir kamuoyunun karşısına çıkmayan Kim Jong-un'un sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in dış siyaset danışmanı Moon Chung-in, "Kim Jong-un, "Hayatta  ve durumu iyi. Nisan'ın 13'ünden beri Wonsan bölgesinde kalıyor. Şu an şüpheli bir hareketlilik tespit etmedik" dedi.

[old_news_related_template title="Kim Jong Un öldü mü? Yerine geçecek isim kulislerde konuşuluyor" desc="Çin'deki bir televizyon kanalı, Japon medyasının bitkisel hayatta olduğunu öne sürdüğü Kim Jong Un'un hayatını kaybettiğini iddia etti. ABD medyası da ailesinde şeker hastalığı ve kalp sorunları olan Kim'in babası Kim Jong Il kalp krizi geçirerek ölmüştü. Kim'in yerine ise kız kardeşinin geçeceği kulislerde konuşuluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/26/iecrop/kim-reuters_16_9_1587875784.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kim-jong-un-oldu-mu-ya-bitkisel-yasamda-ya-da-oldu-5774827/"]

 

Kim Jong-un'un 15 Nisan'da ülkenin kurucusu olan dedesinin doğum günü kutlamalarına katılmaması sonrasında uluslararası kamuoyunda, 36 yaşındaki Kim'in sağlık durumunun kötü olduğu ve "Elini göğsüne götürerek yere yığıldıktan sonra kalp ve damar ameliyatına alındığı" iddia edilmişti.

Bu iddialar ile ilgili ABD'li yetkililer, "Kim bir ameliyat geçirdi ve şu anda durumu çok ağır" yorumunu yapmıştı.