Geçtiğimiz hafta doğrulanan batı komşumuz Bulgaristan'daki Corona vaklarından birinin hayatını kaybettiği belirtildi.

66 yaşındaki kadının ölümü ülkedeki ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

Başkent Sofya'daki bir hastanede karantinaya alınan kadın ülkedeki 6. doğrulanmış vakaydı.

ÜLKEDE TÜRK VATANDAŞI KARANTİNAYA ALINDI

Bulgaristan'da Yunanistan sınırını kaçak geçtiği ifade edilen bir Türk vatandaşının Corona virüs şüphesiyle karantinaya alındığı açıklandı. Haskovo şehrindeki hastanede karantina altına alınan Türk vatandaşının yasa dışı yollarla sınırı geçtikten sonra Svilengrad'a bağlı Mezek köyü yakınlarında yakalandığı kaydedildi.

TEST SONUCU BEKLENİYOR

Sınır polisinin kontrolleri sırasında yakalanan ve ambulansla hastaneye götürülen şahsa Corona virüs testi yapıldığı ve sonuçların beklendiği ifade edildi.

İtalya'dan Yunanistan üzerinden Türkiye'ye dönen söz konusu Türk vatandaşının, Pazarkule sınır kapısının mülteci akını nedeniyle kapalı olması yüzünden Türkiye'ye giremediği ve Bulgaristan'a yöneldiği bildirildi. Şahsın Yunanistan-Bulgaristan sınırını neden kaçak geçtiği ise henüz bilinmiyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti" desc="Dünya Sağlık Örgütü, 125'ten fazla ülkeye yayılan Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutu-corona-virusu-salginini-pandemi-ilan-etti-5674354/"]

[old_news_related_template title="Okullar tatil edilecek mi? Bakan Koca'dan Corona virüsü açıklaması" desc="Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 13.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla başladı. 16.30 sularında bitmesi planlanan toplantı 17.15'te bitti ve bakanlar kameralar karşısına geçti. Okulların Corona virüsü nedeniyle tatil edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili konuşan Koca, 'Burada salgının seyri de okulların tatil edilmesini belirler' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/11/iecrop/koca-dha_16_9_1583938320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-tum-gozler-corona-virusu-toplantisinda-aciklama-bekleniyor-5674074/"]