İngiltere’nin tartışmalı yasa tasarısı Brexit, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onaylandı. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını içeren yasa, İngiltere’de yaşayan Avrupa Birliği vatandaşlarının haklarını da koruma altına alıyor.

Ülkede 3 yıldır süren tartışmaların ardından, Boris Johnson’ın Başbakan olarak seçilmesiyle beraber onaylanmasına kesin gözüyle bakılan Brexit sürecinin, 31 Ocak tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.

Tasarıya göre Avrupa Birliği'nden ayrılacak İngiltere,

* Avrupa Birliği'nde yaklaşık 30 milyar sterlin ödeyecek

* Ülkede yaşayan AB vatandaşlarının hakları koruyacak

* İrlanda Denizi'nde gümrük noktası oluşturacak

Bu yılın sonuna kadar geçiş sürecine girecek olan İngiltere, Avrupa Birliği kurallarına uymayı sürdürecek.

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği'ni korkutan açıklama: İngiltere'den sonra onlar da ayrılığı konuşuyor" desc="Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden sancılı bir şekilde ayrılma sürecini yaşarken bugün İskandinavya'dan flaş bir açıklama geldi... Danimarka'nın sağcı partisi Danimarka Halk Partisi'nin milletvekili Morten Messerschmidt, 10 yıl sonra Avrupa Birliği'nden çıkacaklarına yönelik bir açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/20/iecrop/ab-reuters_16_9_1579523398.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-avrupa-birligini-korkutan-aciklama-ingiltereden-sonra-onlar-da-ayriligi-konusuyor-5577720/"]

İngiltere'de eski başbakan Theresa May, AB ile vardığı Brexit Anlaşması'nı Parlamento'dan geçirememişti.

May bunun üzerine istifa etmiş; Boris Johnson Temmuz ayında Muhafazakar Parti lideri seçilip, İngiltere Başbakanı olmuştu. (İHA-BBC Türkçe)

[old_news_related_template title="İngiltere Harry ve Boris'i konuşuyor! 'Açaydım kollarımı...'" desc="Kameralar karşısında verdiği ilginç pozlarla sosyal medyada sık sık konuşulan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yine gündem olacak karelere imza attı. Londra'daki bir etkinlikte önce havalara uçan Johnson, ardından Prens Harry ile karşı karşıya geldi. Kraliyet görevlerinden ayrılarak İngiltere'yi adeta ikiye bölen Harry'e doğru kollarını açan Johnson renkli görüntüler sergiledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/20/iecrop/boris-johnson-harry-reuters2_16_9_1579523409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-harry-ve-borisi-konusuyor-acaydim-kollarimi-5578008/"]