Kremlin’in sitesinde yer alan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü.

İki isim, Libya’daki durumu ele aldı ve Libya krizinin çözümüne katkıda bulunmaya yönelik ortak isteklerini yineledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, görüşmenin Türkiye'nin girişimi ile yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* Liderlerin 8 Ocak’ta İstanbul’da yaptıkları görüşmede varılan Rus-Türk anlaşmalar temelinde Libya’daki durumla ilgili görüş alışverişine devam edildi.

* Rusya ve Türkiye'nin Libya ihtilafının siyasi çözüm sürecini ilerletmek için kapsamlı yardım sağlamaya yönelik istekleri teyit edildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

* Görüşmede, Libya başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

[old_news_related_template title="Libya Başbakanı Sarrac Türkiye'ye geliyor" desc="Libya Başbakanı Fayez Mustafa El Sarrac yarın İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/sarrac-erdogan-reuters_16_9_1578772052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/libya-basbakani-sarrac-turkiyeye-geliyor-5562787/"]