Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan ile Putin görüşmesinin 5 ya da 6 Mart'ta Moskova'da gerçekleşeceği belirtildi.

Peskov açıklamasında, iki lider arasındaki görüşmenin kolay olmayacağını ancak iki liderin de İdlib'deki durumu çözmeye odaklanacağını belirtti.

Rossya-1 programında konuşan Peskov, “Bu elbette zor bir görüşme olacak, ancak liderler İdlib’deki durumun istikrara kavuşmasına odaklandıklarını ve Soçi anlaşmalarına bağlılıklarını teyit ediyor. Bu önemli” dedi.

Peskov, görüşmede öncelikle Soçi anlaşmasının nasıl uygulanacağına dair fikir paylaşımı yapılması ve her iki ülkenin daha önce üstlendiği hangi sorumlukları yerine getirmesi gerektiğinin konuşulmasının beklendiğini kaydetti.

Peskov, “Suriye’de meşru hükümetin talebi doğrultusunda meşru olarak askerlerini bulunduran tek ülke Rusya. Tüm diğer ülkeler Suriye’de uluslararası hukuk kuralları ve prensiplerine aykırı olarak bulunuyor” dedi.

Peskov, Suriye askerlerinin son günlerde gerçekleştirdiği tüm eylemlerin teröristlerle mücadele etmeye yönelik olduğunu, Soçi mutabakatı gereği, özellikle de Türkiye’nin bu terörist unsurların aktif olmamasını sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı. (Reuters, Sputnik)

[old_news_related_template title="Esad ve Rusya, Suriye'de 2 günde 15 sivili vurdu!" desc="Suriye'de Rusya'nın desteklediği rejim saldırılarında, son 2 günde 15 sivilin öldüğü, 28 sivilin de yaralandığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/29/iecrop/suriye-dha1_10745357_16_9_1582985964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/esad-ve-rusya-suriyede-2-gunde-15-sivili-vurdu-5653542/"]

[old_news_related_template title=" Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib saldırısının ardından ilk kez konuştu" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 27 Şubat'taki İdlib saldırısının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. İdlib'deki şehit sayımızın 36'ya yükseldiğini açıklayan Erdoğan, 'Dün Sayın Putin'e de söyledim 'Üs kuracaksanız yine kurun. Ama bizim önümüzden çekilin. Bizi rejimle baş başa bırakın' dedim. Rusya'nın Suriye'de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/29/iecrop/erdogan-1_16_9_1582969231.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-idlib-saldirisinin-ardindan-ilk-kez-konusuyor-5652961/"]