Arap Baharı'nın ardından şiddetin ve çatışmaların bitmek bilmediği Libya'da çözüm için bugün gözler Almanya'nın başkenti Berlin'de... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında olduğu çok sayıda lider bugün Almanya'ya ulaştı.

Fotoğraf: Reuters


Görüşmede gözler Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarafından desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başkanı Fayiz es-Serrac ile ülkenin doğusunu kontrol eden General Halife Hafter'de olacak.

Fotoğraf: İHA


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gittiği Berlin'de güvenlik önlemleri artırılırken Reuters haber ajansı çok sayıda fotoğraf servis etti. Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeye gelen çok sayıda gurbetçi görülüyor.

Türk heyeti ile Rus heyeti kritik zirve öncesinde bir araya geldi. Putin ve Erdoğan açıklamalarda bulundu.


Fotoğraflarda Potsdamer Platz'ta toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarını sallarken görüntüleniyor. Zirveye katılmak için Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Erdoğan, kalacağı otelin önünde kendisini bekleyen vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra otele giriş yaptı.