Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkesi kabul ettiklerini açıkladı.

Libya'da ateşkes bu geceden itibaren fiilen uygulanmaya başlandı. Türkiye ve Rusya, Libya'daki krize çözüm arayışı kapsamında taraflara 12 Ocak'tan itibaren ateşkes yapılması çağrısında bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Economist'ten Libya analizi: Türkiye'nin başarısı Ruslara bağlı" desc="Türkiye ve Libya'nın vardığı mutabakat, İran ve ABD arasında zirve yapan gerginlikten önce uzun süre uluslararası gündemi meşgul etti. Sondaj faaliyetlerine ilişkin başlayan ve ardından asker gönderme kararına kadar varan anlaşmayla ilgili Economist dergisi bir analiz yayınladı. Türkiye'nin Libya'daki adımlarının Rusya'yla ilişkilerine bağlı olduğu belirtilen analiz 'Osmanlı'ya geri dönüş mü? başlığıyla dikkat çekiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/erdogan-putin-reuters_16_9_1578640161.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/economistten-libya-analizi-turkiyenin-basarisi-ruslara-bagli-5560021/"]

Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelen Almanya Başbakanı Merkel, Libya'daki ateşkes görüşmelerinin Berlin'de gerçekleştirilmesini teklif etmişti. (İHA)


[old_news_related_template title="Kremlin: Putin ve Erdoğan Libya’daki durumu görüştü" desc="Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları telefon görüşmesinde Libya’daki durumu ele aldıkları, ayrıca Libya krizinin çözümüne katkıda bulunmaya yönelik ortak isteklerini yineledikleri belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/putin-erdogan-dha-1_16_9_1578777033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-kremlin-putin-ve-erdogan-libyadaki-durumu-gorustu-5562977/"]