Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Libya'daki politikaları nedeniyle sık sık karşı karşıya geldiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınından nasibini aldı.

42 yaşındaki siyasetçinin bugün uygulanan testler sonucu corona virüsüne yakalandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un hafif semptomlar göstermesi üzerine PCR testi uygulandığı belirtildi. Macron'un semptomları hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Brigitte Macron'un herhangi bir semptom göstermediği belirtilirken, First Lady'nin de tecrit altına alındığı belirtildi.

Macron, AB liderleri ile geçen hafta toplantıya katılmıştı.


TEMASLILAR ARAŞTIRILIYOR

Macron'un kendini karantinaya aldığı belirtilirken, yedi gün boyunca izolasyonda kalacağı ifade edildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Brüksel'deki AB zirvesine katılan Macron'un, son olarak kimlerle temasta bulunduğunun tespit edilmeye çalışıldığı da vurgulandı. Macron geçen hafta AB Liderler Zirvesi'ne katılmış ve geçen hafta boyunca Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yi Fransa'da ağırlamış, Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel ve Ursula von der Leyen ile birlikte İspanya ve Portekiz başbakanlarıyla öğle yemeği yemişti.

OECD'nin bir numarası Angel Gurria ile tokalaşan Macron ile yakın temasta olan Fransa Başbakanı Jean Castex'in de tecrit altına alındığı belirtildi. Öte yandan Fransa'daki siyasi parti liderleri de bu hafta içinde Macron ile öğle yemeği yedikleri için karantinaya alındı.

Macron geçtiğimiz hafta Brüksel'deki zirvede AB liderleriyle yakın temas kurmuştu. Macron, Orban, Merkel ve Kurz gibi isimlerle yakın iletişim içindeydi.


Macron'un Lübnan ziyareti başta olmak üzere tüm seyahatleri iptal edilirken, görevini evinde yürütmeye devam edecek olan Fransız liderin görüşmeleri telekonferansla yapacağı aktarıldı.

İSPANYOL BAŞBAKAN DA KARANTİNADA

Macron'un corona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından gözler geçen haftaki AB Liderler Zirvesi'ne çevrildi. Zirveye katılan ve diğer liderlerle temasta olan Macron, liderlerle toplantılar yapmış ve bazı anlarda maskesiz görüntülenmişti.

Geçen hafta Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nde Macron maskesiz görüntülenmişti.


Macron'un sağlık durumu ile ilgili bilginin paylaşılmasının ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez karantinaya alındı. Sanchez'in pazartesi günü Macron ile öğle yemeği yediği belirtildi.

Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel'in de kendini karantina altına aldığı açıklandı.