Almanya Başbakanı Angela Merkel'in halefi Friedrich Merz, Corona virüsü testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Merz, "Pazar günü yapılan test pozitif. Gelecek hafta sonuna kadar evde karantinaya gireceğim" ifadelerini kullandı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) eski Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından yerine geçecek isimler arasında yarışıyor. Merkel’in politikalarını eleştiren 64 yaşındaki Merz, partinin sağ kanadı tarafından destekleniyor.

Almanya'da Corona virüsü koordinasyonunu yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI) 'ılımlı' düzeyde olan Corona virüsü vakaları risk düzeyinin 'yüksek' olarak değiştirildiğini açıkladı.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler yaptığı açıklamada, salgın tehlikesinin bölgeden bölgeye değiştiğini, en çok vakanın Kuzey Ren-Vestfalya’nın Heinsberg bölgesinde görüldüğünü ve riskin yüksek seviye olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Almanya’da son verilere göre korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20, vaka sayısı ise bin 974 oldu. İHA

[old_news_related_template title="Corona paniği dünyayı sarmışken sosyal medyada akılalmaz görüntü! Bu kadarı da olmaz" desc="Sosyal medya fenomeni Ava Louise corona virüsüyle alay etmek için çektiği videoyla tepkilerin hedefi oldu. Louise, uçak tuvaletinde corona virüsü challenge yaparak klozeti yaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/klozet-tiktok_16_9_1584451247.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-panigi-dunyayi-sarmisken-sosyal-medyada-akilalmaz-goruntu-bu-kadari-da-olmaz-5684521/"]