Komşularımız İran ve Irak'ta görülen ölümcül virüs Orta Doğu coğrafyasında hızla yayılmaya başladı.

Lübnan, İsrail gibi Akdeniz kıyısındaki ülkelerde de görülen virüs Arabistan yarım adasına kadar ilerledi.

Umman, ülkede iki corona virüs vakasının bulunduğunu rapor ederek, İran'a uçuşları yasakladı.

Birleşik Arap Emirlikleri ise vatandaşlarının İran ve Tayland'a seyahat etmesini engellediğini duyurdu.

KUVEYT SINIRLARI KAPATTI, UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Balıkçılar Kuveyt Havalimanı'nda Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sami el-Hamed yaptığı açıklamada, Irak’ta Corona virüsü vakasına rastlanmasının ardından ülkenin Irak ile kara ve deniz sınırlarının kapatılmasının yanı sıra uçak seferlerinin de ileri bir tarihe kadar askıya alınmasına karar verdiklerini kaydetti.

El-Hamed, söz konusu kararın dünyada hızla yayılan Corona virüsünün ülkesine girmesini önlemek amacıyla alınan bir tedbir olduğunu vurguladı.

DEZENFEKTE EDİLEN ARAÇLARIN GEÇİŞİ BAŞLADI

Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Dilucu Sınır Kapısı'nda geçişler başladı. Nahcivan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen çoğunluğunu TIR'ların oluşturduğu araçlar, görevliler tarafından teker teker dezenfekte edildi.



İlaçlama işlemi biten araçların Türkiye tarafına geçişlerine izin verildi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ölümcül virüsle ilgili yaptığı açıklamada pandemi kelimesini kullanmanın gerçeklere uymadığını fakat korkuya neden olabileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Ülkeyi ayağa kaldıran corona virüs hastası" desc="Irak'ın Necef kentinde corona virüsü tespit edilen İranlı teoloji öğrencisinin ilk fotoğrafı paylaşıldı. Bir hastanede tedavi altına alınan öğrencinin karantina altında olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/24/iecrop/corona-reuters_16_9_1582552423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ulkeyi-ayaga-kaldiran-corona-virus-hastasi-5643410/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü paniği: İran'dan sonra Irak'ta görüldü" desc="Çin'de ortaya çıktıktan sonra küresel bir paniğe sebep olan corona virüsü bölgede korku yaratmaya devam ediyor... En son İran'da görülen ve Türk makamlarının önlemlerini artırdığı corona virüsü, Irak'ta ilk defa görüldü. İran Sağlık Bakanlığı, Necef kentindeki İranlı bir öğrencide corona virüsü tespit edildiğini duyurdu. Öte yandan İtalya'da da ölü sayısı 6'ya yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/24/iecrop/irak1-reuters_16_9_1582548575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-panigi-irandan-sonra-irakta-goruldu-5643056/"]