Dünya corona virüsü salgınına odaklanmışken, Güney Asya'dan korkunç bir haber geldi... Pakistan'ın devlet havayolu şirketi Pakistan International Airlines'ın (PIA) Lahore'dan kalkan uçağı Karaçi'deki havalimanı yakınlarına düştü.

Pakistan medyası Airbus A320 tipi uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat olduğunu aktardı, PIA sözcüsü de bunu doğruladı. Uçağın inişten dakikalar önce, yoğun bir yerleşim yeri olan Jinnah Garden bölgesine düştüğü açıklandı.

Yerel basında yer alan haberlerde Pakistan ordusunun olay yerine gittiği ve yerel yönetimle irtibat halinde olduğu belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda görgü tanıkları bazı binaların olduğu bölgeden koyu siyah dumanlar çıktığını söyledi.

Pakistan Sivil Havacılık Kurumu 15 yıllık uçağın teknik bir sorun yüzünden düşmüş olabileceğini açıklarken, Karaçi Belediye Başkanı Waseem Akhtar, Reuters'a açıklamalarda bulundu. Akhtar, "Şu anda elimizdeki verilere göre kazadan sağ çıkanın olmadığını tahmin ediyoruz. Ama bunun doğrulanması gerek" ifadesini kullandı.