Muhafazakâr Alman vekillerle bir araya gelen Merkel, İdlib'deki sıcak çatışmayı durdurmak için Rusya lideri Putin'e 4'lü bir zirve teklif ettiğini ancak Putin'in bu zirveye katılmayı reddettiğini belirtti.

Zirveye Erdoğan ve Macron'un da katılmasını isteyen Merkel, Putin'den aldığı olumsuz yanıtını açıklarken, İdlib'deki mülteci krizini engellemek için bölgede güvenli bölge kurulması gerektiğini de söyledi.



NE OLMUŞTU?

Bölgedeki 12 gözlem noktasından rejim saldırılarını izleyen Türk ordusuna yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında, Türkiye de rejim güçlerini hedef alan Bahar Kalkanı adıyla bir harekât başlatımıştı.

Bölgedeki gerilimi azaltmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova'da Putin ile görüşeceği belirtilmişti.



Öte yandan Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyelilerin daha fazla engellenmeyeceğini açıklayarak Avrupa'ya uyarıda bulunmuştu. Gelişmeler sonrası birçok Suriyeli'nin Yunanistan-Türkiye sınırına akın ettiği biliniyor. Sınırın sıfır noktasında Yunanistan makamlarının sınırı geçmeye çalışan mültecilere sert şekilde karşılık verdiği haberleri de geliyor.

[old_news_related_template title="Merkel'den Erdoğan'a mülteci yanıtı!" desc="Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mültecilerle ilgili, 'Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa’ya yönelenlerin sayısı şu anda yüz binler oldu, daha da olacak' sözlerine yanıt verdi. Merkel, 'Erdoğan mülteciler konusundaki memnuniyetsizliğini onları kullanarak göstermemeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/02/iecrop/merkel-erdogan-reuters-1_16_9_1583169258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-merkelden-erdogana-multeci-yaniti-5656645/"]

.