Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şam’ı ziyaret ederek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğünü duyurdu.

"ŞAM CADDELERİNDEN GEÇTİ"

Sputnik'teki habere göre, Esad'ın Putin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi:

* Suriye Devlet Başkanı, Rusya’nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye’deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esad ayrıca Putin’in ve tüm Rus halkının Noel’ini içtenlikle kutladı.

* Putin, Esad ile yaptığı görüşme sırasında, Suriye’nin devlet kimliğinin ve toprak bütünlüğünün geri kazanılması yolunda büyük bir mesafenin kat edildiğinin güvenle söylenebileceğini belirtti. Putin ayrıca yeniden tesis edilen barışçı yaşamın belirtilerinin Şam caddelerinde açıkça görülebildiğini dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü, Putin’in Suriye programının devamında birkaç tesisi ziyaret etme planı olduğunu sözlerine ekledi.

[caption id="attachment_5554441" align="alignnone" width="880"] Putin, Türkiye'ye gelmeden önce Şam'a uğradı. Reuters[/caption]

SURİYE AJANSI İDLİB'İ ÖNE ÇIKARTTI

Suriye resmi haber ajansı SANA da şunları kaydetti:

"Esad ile Putin, bölgedeki son gelişmelere ışık tutarken İdlib vilayetindeki terörü yok etme planları ve oradaki Suriyeli vatandaşların güvenliği ile ilgili konuları tartıştı. Başkanlar ayrıca Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyinde yapılan icraatları ve Suriye krizinin çözümüne yönelik siyasi sürece uygun durumların yaratılması konusundaki meseleleri masaya yatırdı."

[caption id="attachment_5554442" align="alignnone" width="880"] İki lider Şam'daki Emevi Camii'ni ziyaret etti. Reuters[/caption]

PUTİN EMEVİ CAMİİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Esad ile birlikte Şam’ın Emevi Camii'ni ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceleyen Putin, Emevi Camii'nde bulunan Hz. Yahya’nın (Vaftizci Yahya) türbesini ziyaret edip kaydını yaptı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

İletişim Başkanlığı, İstanbul’da gerçekleştirilecek TürkAkım doğalgaz boru hattının açılış törenine ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Rus doğalgazını Türkiye’ye ve Avrupa’ya nakledecek TürkAkım doğalgaz boru hattının tamamlanması vesilesiyle, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Aleksandar Vuçiç ve Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Boyko Borisov’un iştirakleriyle 8 Ocak 2019 tarihinde İstanbul’da bir tören gerçekleştirilecektir. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın konuk Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülmektedir.

Sözkonusu görüşmelerde, öncelikle ikili ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecektir. İkili ilişkilerin yanısıra, Suriye ve Libya başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da planlanmaktadır” denildi.

[old_news_related_template title="Cenazede izdiham! Ölü sayısı artıyor, defin ertelendi" desc="ABD saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin cenazesinin defni ertelendi. Süleymani'nin memleketi Kirman'da yapılan cenaze töreninde izdiham yaşandı ve onlarca kişi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/07/iecrop/2020-01-07t091142z_138628172_rc2xae9dmwp7_rtrmadp_3_iraq-security-soleimani-funeral-1_16_9_1578396981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-suleymaninin-cenazesinde-izdiham-defin-ertelendi-5553590/"]