İdlib’in Balyun köyünde Esad rejiminin saldırısı sonucu 34 Türk askerinin şehit olmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye, Bahar Kalkanı Harekatı'yla rejim güçlerine ait hedefleri vurmaya başlarken, Rusya'dan kritik bir açıklama geldi. 20 Şubat'ta TASS haber ajansına konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları Rus basınına yansıdı.

TASS'a verdiği röportajın parça parça yayınlandığı belirtilirken, bugün yayınlanan bölümün altıncı parça olduğu belirtildi.

Putin, "Kimseyle savaşa girme gibi bir niyetimiz yok. Öyle koşullar yaratacağız ki kimse bize karşı mücadele etmek istemeyecek" dedi.

'GARANTİ EDEMEYİZ'

Türkiye'nin harekat kapsamında rejime ait uçakları düşürmesinin ardından dün akşam saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı da bir açıklama yapmıştı.

General Oleg Zhuravlev, rejimin İdlib hava sahasını kapattığını duyurarak, "Bu şartlar altında bölgede görev yapan Rusya Kuvvetler Grubu, Suriye semalarında Türkiye'nin hava uçuşlarına dair güvenliğini garanti edemez" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya'dan yeni İdlib açıklaması: Garanti edemeyiz!" desc="Türkiye’nin, Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlatmasıyla birlikte rejim güçlerine ait uçakların düşürülmesinden sonra Rusya Savunma Bakanlığı’ndan kritik bir mesaj yayımlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/01/iecrop/syria-reuters_16_9_1583093419.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyadan-yeni-idlib-aciklamasi-garanti-edemeyiz-5654863/"]

 

[old_news_related_template title="Putin'den İdlib saldırısı açıklaması: Türk askerleri çıkmamalıydı" desc="İdlib'de 33 şehit verdiğimiz saldırının ardından Kremlin'den Türkiye'yi suçlayan tarzda bir açıklama daha geldi. Reuters'ın son dakika geçtiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güvenlik Konseyi'yle bir araya geldiği toplantıda, 'Türk askerleri gözlem noktasından dışarı çıkmamalıydı. Rusya gözlem noktasındaki askerlerin güvenliği için mümkün olan her şeyi yaptı' dediği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/putin-reuters-10_16_9_1582896686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyadan-idlib-saldirisiyla-ilgili-yeni-aciklama-turk-askerleri-cikmamaliydi-5651929/"]

 

[old_news_related_template title="Rusya'dan hain saldırı sonrası tehdit gibi açıklama: Türkiye için kötü olur" desc="İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası Rusya'dan sınırları zorlayan bir açıklama geldi. Rus siyasetçi Vladimir Cabarov, Türkiye'nin İdlib'e yapacağı bir operasyonun Ankara için kötü sonuçları olacağını öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/turkiye-rusya-bayrak-shutter2_16_9_1582881151.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyadan-hain-saldiri-sonrasi-tehdit-gibi-aciklama-turkiye-icin-kotu-olur-5651166/"]