Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı... Sibirya'daki Tomsk kentinden başkent Moskova'ya gitmek üzere uçakta olan Navalny'nin seyahat sırasında rahatsızlandığı açıklandı.

Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, 44 yaşındaki siyasi liderin fenalaşmasıyla birlikte uçağın Tomsk kentine acil iniş yaptığını açıkladı. Tomsk'ta bir hastaneye kaldırılan Navalny'nin bilincinin kapalı olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Navalny'nin bütün gün boyunca sadece çay içtiği açıklandı.


TEK İÇTİĞİ BİR BARDAK ÇAYDI
Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Yarmysh, "Aleksey'in çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz. Sabahtan beri içtiği tek şey bir bardak çaydı" ifadesini kullandı.

Yarmysh, geçen yıl da benzer bir olay yaşandığını ve Navalny'nin hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, "O zaman hastaneye gittiğinde doktoru vücudunun alerjik bir reaksiyon gösterdiğini söylemişti" dedi.

Bir avukat olan ve yolsuzluk karşıtı bir aktivist olaraj Kremlin karşıtı çok sayıda gösteriyi organize eden Navalny, birçok kere gözaltına alınmıştı.

Uçağın acil iniş yapmasıyla birlikte Navalny'e sağlık ekipleri müdahale etti.


İNGİLTERE'YE KAÇAN AJANI DA ZEHİRLEMİŞLERDİ
Rusya'da önemli bürokratların ve siyasilerin zehirlenmesi olayı daha önce de yaşanmıştı... 2006'da eski KGB ajansı Alexander Litvinenko, Rus hükümetinin yolsuzluklarını açıkladıktan sonra İngiltere kaçmış ve burada eleştirilerine devam etmişti.

Litvinenko, İngiltere'ye kaçtıktan 6 yıl sonra iki Rus tarafından zehirlenmişti. Radyasyon zehirlenmesi yaşayan Litvinenko 2008 yılında yaşamını yitirmişti.