Rusya'nın corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla sınırlarını kapatacağı belirtildi.

Virüse karşı alınan önlemin Rus diplomatlar ve kamyon sürücüleri için geçerli olmayacağı ifade edildi.

Worldometers'in verilerine göre, Rusya'da 1264 corona virüsü vakası bulurken virüs nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.



'İLAÇ GELİŞTİRİLDİ' İDDİASI

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından yapılan açıklamada FMBA’nın virüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtilmişti.

Açıklamada "Rusya FMBA’ya ait ‘Farmzashchita’ Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin ve Fransa'nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında corona virüsü enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verilmişti.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN RUSYA'DA İNTERNET ÜCRETSİZ

Rusya, corona virüsü ile mücadelede halka yönelik sosyal projeler geliştirmeye devam ediyor, son proje ise internet hakkında oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 15 Ocak’ta halka duyurduğu müjde ile ‘Erişebilir İnternet’ projesi 1 Nisan itibariyle hayata geçiyor.

Putin’in projesine göre 1 Temmuz 2020’de başlatılması planlanan proje ülkede corona virüsü salgınının yayılması ve halkın evlerinde kalması nedeni ile öne çekildiğini duyurdu.

Yetkililer, ücretsiz internette kısıtlamaların olacağını belirtirken, internete bağlananların ücretsiz olarak Sovyet ve Rus sinemasına ait seçkin filmleri izleyebileceklerini, kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinde çevrimiçi olarak işlem yapabileceklerini duyurdu.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko projeyi hızlandırdıkları için Rusya İletişim Bakanlığı ve Rusya’da faaliyet gösteren internet sağlayıcılarına teşekkür ederek, Rus toplumu için böyle bir zamanda projenin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. (İHA)