Rusya'da geliştirilen corona virüsü (Covid-19) aşısı Sputnik V'yi ilk alacak ülkenin Belarus olacağı duyuruldu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun basın ofisinden yapılan açıklamada, Lukaşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, aşıyı ilk Belarus'un alacağına karar verildiği ifade edildi.

Basın ofisinden yapılan açıklamada, "İki devlet başkanı Belarus vatandaşlarının gönüllü olarak üçüncü aşamada aşıyı alacakları kararı verildi. Böylelikle Belarus, Rusya'nın aşısını ithal edecek ilk ülke olacak" denildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... Rusya'dan flaş corona virüsü aşısı açıklaması" desc="Geçen haftalarda Covid-19 aşısına tescil vererek bütün dünyada tartışma yaratan Rusya'dan yeni bir açıklama geldi... Rus yetkililer, bu hafta Rusya'da büyük ölçekli bir test sürecinin başlayacağını açıklayarak, 'Yıl sonuna kadar ayda 1.5 milyon ile 2 milyon doz üretebileceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/rusya-reuters_16_9_1598181256.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-corona-virusu-asisi-aciklamasi-6002572/"]