Dünya genelinde etkili olan corona virüsü salgınında yürütülen aşı çalışmalarının ilk sonuçları Rusya’dan geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da geliştirilen aşının Sağlık Bakanlığından onay aldığını açıkladı. Putin, “Bu sabah saatlerinde, corona virüsü salgınına karşı dünyadaki ilk aşı tescillendi” dedi.

AZAR: ÖNEMLİ OLAN İLK AŞIYI BULMASI DEĞİL

Aşının adının “Sputnik V” olacağı ifade edilirken Rusya’nın açıklamasına ABD Sağlık Bakanı Alex Azar’dan açıklama geldi. Azar, "Önemli olan “ilk aşıyı” bulması değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" ifadesini kullandı.

Azar, şeffaf verilere ihtiyaç olduğunu ve bu verilerin de aşının güvenli ve etkili olduğunu gösteren üçüncü aşama denemelerinden alınması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bu nedenle Başkan Trump, geliştirilmekte olan tarihi Warp Speed operasyonlarına liderlik ediyor" dedi.

Azar, Aralık ayına kadar milyonlarca ve 2021’e kadar ise yüz milyonlarca FDA altın standartlı aşının hazır olacağını sözlerine ekledi. (İHA)

[old_news_related_template title="DSÖ'den Rusya'nın aşısı ile ilgili ilk açıklama" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün yaptığı corona virüsü aşısı açıklamasından sonra Dünya Sağlık Örgütü devreye girdi... Putin, Rusya'nın geliştirdiği aşının tescillendiğini açıkladıktan dakikalar sonra Dünya Sağlık Örgütü, 'Rus yetkililerle yakın temas halindeyiz' mesajını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/11/iecrop/asi-reuterss_16_9_1597141408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/__trashed-7-5981580/"]

[old_news_related_template title="Rusya'nın Covid-19 aşısı ile ilgili detaylar ortaya çıktı" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün uluslararası kamuoyunu heyecanlandıran bir açıklama yaptı... Putin, dünya üzerinde ilk kez bir Covid-19 aşısına tescil verildiğini duyururken, Rus yetkililer aşının detaylarını tek tek açıkladı. Yapılan açıklamada aşının ne zaman, nerede ve ne miktarda üretileceği duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/11/iecrop/asi-reuters_16_9_1597142286.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyanin-covid-19-asisi-ile-ilgili-detaylar-ortaya-cikti-5981627/"]