ABD Senatosu’nda hakkındaki azil suçlamalarından aklanmasının ardından Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, bu süreçte kendisini destekleyen isimlere tek tek teşekkür etti, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff olmak üzere azil soruşturmasını yürüten isimlere de sert bir şekilde yüklendi.

"ÇOK KÖTÜ BİR SÜREÇTEN GEÇTİK"

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Trump konuşmasında, hakkındaki azil sürecini "utanç verici" olarak niteledi ve "çok büyük adaletsizliklere" maruz kaldıklarından yakındı. Trump, azil süreci hakkında, "Şeytancaydı, yolsuzdu. Bu başka hiçbir başkanın başına gelmemeli. Hepimiz çok kötü bir süreçten geçtik, adaletsizce. Yanlış hiçbir şey yapmadık" ifadelerini kullandı.

"HARİKA KELİMEYE SAHİBİZ"

Trump basın toplantısı sırasında Washington Post’un "Trump Aklandı" manşetini gösterdi ve "(Azil kelimesi) Bana göre çok kötü bir kelime. Şimdi şu harika kelimeye sahibiz, hiç bu kadar güzel kulağa hitap edebileceğini düşünmemiştim: ‘tam aklanma’" dedi.

FOTO: REUTERS


Trump, özellikle Pelosi ve Schiff’ye yüklenerek "Çok kötü, korkunç insanlar. Pelosi dua ediyor olabilir ama ters taraf için dua ediyor. Dua ettiğinden bile şüpheliyim" ifadesini kullandı.

Başkanlığının ilk aylarında görevden aldığı eski FBI Başkanı James Comey’ye de yüklenen Trump, "Comey’yi kovmasaydım belki de şimdi burada olamazdım" ifadesini kullandı.

Senato’daki oylamada Trump’ın suçlu bulunması yönünde oy kullanarak partisinin çizgisi dışına çıkan tek Cumhuriyetçi senatör olan Mitt Romney  hakkında da konuşan Trump, "Romney’nin daha önce dindarlığını destek olarak kullandığını görmedim ama başarısız olduğu bir başkan adaylığı süreci geçirdi. Başarısız olduğunuzda bazı şeyler olabiliyor" diye konuştu.

"BU İNSANLAR ÇILDIRMIŞ VAZİYETTE"

Kasım’daki seçimde yeniden seçileceğini söyleyen Trump, ucuz sebeplerle azil benzeri yeni girişimlerin daha olabileceği tahminini dile getirerek, ‘’Bunları muhtemelen yeniden yaşayabiliriz çünkü bu insanlar tamamen çıldırmış vaziyette’’ dedi.

FOTO: REUTERS


"YAŞANANLAR HİÇBİR BAŞKANIN BAŞINA GELMEMELİ"

Rusya soruşturmasından başlayarak tüm olanları bir "saçmalık" olarak niteleyen Trump, "Benim başıma gelenleri başka bir başkan kaldırabilir miydi bilmiyorum. Bu yaşananlar başka hiçbir başkanın başına gelmemeli" ifadesini kullandı.

Trump, Temsilciler Meclisi’nde azil soruşturmasının açılmasına yol açan Ukrayna lideriyle tartışmalı telefon görüşmesinin de 'kusursuz ve tamamen uygun' bir görüşe olduğu yönündeki duruşunu yineledi, ''ülkemizin başına bir daha böyle şeylerin gelmesine izin veremeyiz'' mesajını verdi.