ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından 29 Kasım 2011'de attığı bir tweet'te "Yeniden seçilmek için Barack Obama İran'la savaş başlatacak" değerlendirmesi yaptı.

Barack Obama, Trump'ın öngördüğü gibi İran'la savaş başlatmadı fakat yaklaşık bir yıl sonra 6 Kasım 2012'de yapılan seçimde Cumhuriyetçi Mitt Romney'ye karşı yarıştı ve ikinci kez ABD Başkanı seçildi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin (62) Başkan Trump'ın talimatıyla Irak'ta öldürülmesi, 2011 tarihli tweet'in sosyal medyada yeniden dolaşıma girmesine yol açtı.

Ülkesinde azil süreci nedeniyle zor günler yaşayan Trump'ın 3 Kasım 2020 seçimlerinde elini güçlendirmek için İran'la tansiyonu bilinçli olarak yükselttiği yorumları yapılıyor.



[old_news_related_template title="Son dakika... Bölgedeki gerilim savaşa evriliyor... Kasım Süleymani öldürüldü!" desc="Uluslararası ajanslar haberi 'acil' koduyla geçti, tüm dünya 'son dakika' gelişmesi olarak duyuruyor... Bölgede son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimi sonuçları çok ağır olabilecek bir çatışmaya evriliyor... İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD güçleri tarafından öldürüldüğü teyit edildi. İran'dan peş peşe çok sert tepkiler geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 'Suçluları acı bir intikam bekliyor' açıklaması yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymani-1_16_9_1578025106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bolgedeki-gerilim-savasa-evriliyor-kasim-suleymani-olduruldu-5545274/"]