Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Taraflar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki durumu görüşerek özellikle Suriye ve Libya’daki durum üzerinde durdu" denildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar denildi:

* Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

* Görüşmede başta İdlib ve Libya olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

[old_news_related_template title="Berlin'den sonra Libya'dan kritik açıklama: Hafter'le bir daha masaya oturmayacağım" desc="Libya Ulusal Mutabakat Yönetimi'nin başbakanı olan ve BM tarafından tanınan el-Serrac, dün Berlin'de gerçekleşen Libya Zirvesi sonrasında açıklama yaptı. Serrac, 'Berlin'de ateşkes çağrısına ve siyasi görüşmelere saygı duyuyoruz fakat Hafter'le bir daha masaya oturmayacağım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/20/iecrop/serrac-reuters-2_16_9_1579535533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-berlinden-sonra-libyadan-kritik-aciklama-hafterle-bir-daha-masaya-oturmayacagim-5578151/"]