ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın sınır ötesi gizli operasyonlarının arkasındaki en kritik isim olan Kasım Süleymani’nin öldürülmesi yolunda talimat vererek, eski ABD Başkanları George W. Bush ve Barack Obama’nın iki ülke arasında savaş çıkar kaygısıyla sakındığı bir adım atmış oldu.

ABD’nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu Suriye’de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de öldürüldü.

[old_news_related_template title="Bomba gelişmenin ardından Trump'tan ilk mesaj" desc="ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin (62) öldürülmesinin ardından sosyal medyadan ABD Bayrağı paylaştı ve fotoğrafı Twitter hesabına sabitledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/trump_16_9_1578028569.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bomba-gelismenin-ardindan-trumptan-ilk-mesaj-5545392/"]

'SÜLEYMANİ BİNLERCE AMERİKALIYI ÖLDÜRDÜ'

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı:

"General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için komplo kuruyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı sorumluydu."



"Buna son dönemde İran'ın kendi içinde öldürülen çok sayıda PROTESTOCU da dahil. İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani kendi ülkesinde hem nefret ediliyor hem de korkuluyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Onun işi yıllar önce bitirilmeliydi."