İran devlet televizyonu bugün Süleymani'nin memleketi Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandığı duyurdu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, ölü sayısının 50'ye, yaralı sayısının ise 213'e yükseldiğini aktardı. Kirman Adli Tıp Başkanı Abbas Amin cenaze törenindeki izdihamda ölenlerin sayısının 50 olduğunu söyleyerek, "Adli tıp şuan izdihamda hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirmeye çalışıyor" dedi.

DEFİN İŞLEMİ YENİDEN BAŞLADI

Bu gelişmenin ardından Süleymani'nin bugün toprağa verilmeyeceği açıklanmıştı ancak gelen bilgilere göre, Süleymani’nin defin işleminin başlatıldığı duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Tümgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi'nin üst düzey yöneticilerinden Ebu Mehdi el Mühendis, cuma günü ABD güçleri tarafından Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

İran'in dini lideri Ayetullah Hamaney'in ardından ülkenin en güçlü ikinci ismi olarak görülen Kasım Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ile İran'ı savaşın eşiğine getirdi.

Tahran Yönetimi, birçok düzeyde yapılan açıklamalarla Süleymani'ye yönelik suikastın intikamının alınacağını vurguladı. (İHA)

[old_news_related_template title="Cenazede izdiham: Ölü ve yaralılar var" desc="İran Devrim Muhafızları'nın lideri Kasım Süleymani'nin cenaze töreni bugün yoğun bir kalabalıkla gerçekleşiyor. İran devlet televizyonu cenaze töreni sırasında bir izdiham yaşandığını açıklarken çok sayıda İranlının yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/07/iecrop/resim2_10452052_16_9_1578393459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-cenazede-izdiham-olu-ve-yaralilar-var-5553366/"]