Kaosun, şiddetin, terörün ve belirsizliğin bitmek bilmediği Suriye'den acı haber geldi... Geçen hafta 8 askerin şehit düştüğü Suriye'de bugün 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı haberi geldi.


Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaparken, "İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, rejim tarafından 10 Şubat'ta yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır" ifadesi yer aldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Altun, "Saldırıya misliyle karşılık verilmiş, düşman hedefler ortadan kaldırılmıştır" dedi. Altun, "Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır" ifadesini kullandı.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Saldırıda yaralanan 7 askerin Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Uzman onbaşı olan askerlerden 4'ünün ameliyata alındığı, 3 askerin ise sağlık durumunun iyiye gittiği kaydedildi.

Şehitlerin cenazeleri ise ambulanslarla aynı hastanenin morguna getirildi. Şehitlerin, yarın toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderileceği bildirildi.