Corona virüsü salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, aşılarla ilgili sıcak gelişmeler ardı ardına yaşanmaya devam ediyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) Pfizer ve BioNTech’in aşısına onay vermesinin ardından Moderna için de karar eli kulağında. Ancak FDA daha resmi kararını açıklamadan, önce davranan biri sahneye çıktı. O isim de pek çok kişiyi şaşırtmayacağı üzere ABD Başkanı Donald Trump oldu.

'DAĞITIMA HEMEN BAŞLANACAK'

Twitter hesabı üzerinden mesajlar yayınlanan Trump, "Moderna'nın aşısı büyük bir çoğunlukla onay aldı. Dağıtımına hemen başlanacak" ifadelerini kullandı.



Kısa süre sonra salgınla ilgili bir mesaj daha paylaşan Başkan Trump, "Çin virüsü, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerini sertçe vuruyor. Aşılar yolda" yazdı.

DANIŞMA KURULU UYGUN DEDİ

FDA Danışma Kurulu, daha önce Pfizer-BioNTech'in aşısına yaptığı gibi, Moderna için de acil kullanıma uygun olduğuna dair görüş belirtti.

Kurul, aşının faydalarının 18 yaş ve üstü kişilerde risklerinden daha ağır bastığını 0 karşı 20 oyla onaylarken, 1 çekimser oy kullanıldı. Geçtiğimiz hafta aynı heyet Pfizer ve BioNTech’in aşısını desteklemiş, bir gün sonra da FDA acil kullanım yetkilendirmesi vermişti.

Aşıyla ilgili resmi kararı ise FDA'nın kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

[old_news_related_template title="FDA Danışma Kurulu'ndan Moderna'nın aşısına da yeşil ışık" desc="ABD, Gıda ve İlaç Dairesi Danışma Kurulu, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşıdan sonra Moderna'nın aşısının kullanımını da tavsiye etti. FDA'nın bu hamle üzerine aşıya kısa süre içinde onay vermesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/18/iecrop/moderna-asi-reuters_16_9_1608273681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fda-danisma-kurulundan-modernanin-asisina-da-yesil-isik-6172605/"]