ABD Senatosu'nda yapılan oylamada 55 senatör tasarıya "Evet" oyu verirken 45 senatör "Hayır" oyu kullandı. Demokrat senatörlerin tümü evet oyu verirken 8 Cumhuriyetçi senatörün de Trump'ın savaş yetkilerini kısıtlamayı amaçlayan tasarıyı onaylaması dikkat çekti.

Euronews'te yer alan habere göre, daha önce ABD Temsilciler Meclisi'nden de geçen yeni düzenleme, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile askeri bir çatışmaya girmeden önce ABD Kongresi'nin onayını almasını öngörüyor.

Söz konusu yasa, Amerikan yönetiminin askeri güç kullanması durumunda ABD halkının kapsamlı bir açıklamayı hak ettiğine vurgu yaparak Trump'tan, "İran tarafından acil bir askeri tehdit olmadığı ve Kongreden izin alınmadığı sürece bu ülke ile girdiği tüm askeri çatışmalara son vermesini” talep ediyor.

TRUMP'IN VETO ETMESİ BEKLENİYOR

ATrump, İran'a yönelik askeri yetkilerinin kısıtlanmasını öngören karar tasarısı hakkında dün yaptığı açıklamada, "İran konusunda iyi işler yapıyoruz ve zayıflık göstermenin zamanı değil" demişti.

Amerika halkının büyük oranda İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesini desteklediğini savunan Trump, "Benim elim kolum bağlansaydı, İran bayram edecekti" ifadesini kullanmıştı.

Trump, tasarının Senato'da kabul edilme ihtimaline ilişkin, "Demokratlar, Cumhuriyetçi Partiyi utandırmak için çabalıyor. Bunun olmasına izin vermeyin" çağrısı yapmıştı.

[old_news_related_template title="ABD'de büyük panik! Trump'ı öldürmek için Beyaz Saray'a girmeye çalıştı" desc="ABD Gizli Servisi tarafından yapılan açıklamada, bıçaklı bir şüphelinin Beyaz Saray'a girmeye çalıştığı ve gözaltına alındığı duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/09/iecrop/trump-beyaz-saray-reuters_16_9_1581282417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-buyuk-panik-trumpi-oldurmek-icin-beyaz-saraya-girmeye-calisti-5615515/"]