ABD ile Çin arasında yaşanan corona virüsü geriliminde tansiyon artıyor... ABD Başkanı Donald Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü'ne gönderdiği mektupta Çin'i suçlamasının ardından Pekin yönetimi flaş bir açıklama yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, mektubu çok kötü niyetli bulduğunu söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Zhao, "ABD yönetiminin yazdığı mektup birçok olasılık, belkiler ve potansiyellerden bahsediyor ve kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Bu mektubun amacı Çin'in salgına karşı yürüttüğü mücadeleyi karalamak ve sorumluluğu kendi yönetim beceriksizliğinden atmaya çalışmaktır" dedi.

[old_news_related_template title="Trump'tan Dünya Sağlık Örgütü'ne mektuplu tehdit" desc="Her açıklaması adeta sansasyon yaratan ABD Başkanı Donald Trump dün yine bütün dünyayı şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Trump, coronaya karşı iyi geldiği iddia edilen Hidroksiklorokin ilacını birkaç haftadır kullandığını söyledi. Trump'ın açıklamaları şaşkınlık yaratırken, ABD Gıda ve İlaç Ofisi, bu ilacın daha önce tehlikeli olduğunu duyurmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/19/iecrop/trump-reuters_16_9_1589868981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-trumptan-bomba-itiraf-corona-ilaci-aliyorum-5822473/"]