ABD Başkanı Trump, Corona virüsü nedeniyle yaşanan olağanüstü durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump, gazetecilerin ABD'de hayatın ne zaman normale döneceği yönündeki sorusuna "Bazıları temmuz ya da ağustos ayı diyor" yanıtını vererek, "Kriz sona erdiğinde hep birlikte büyük bir kutlama yapacağız" dedi.

Trump, gazetecilerin ülkede sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılıp başlatılmayacağı sorusunu ise "(Uygulmayı) Şu noktada ülke çapında devreye koymayacağız" diye yanıtladı.

Trump ekonomi ile ilgili de şunları söyledi:

* Resesyona doğru gidiyor olabiliriz. Görünmez bir düşmanla, bir ay önce kimsenin aklına gelmeyecek bir sorunla karşı karşıyayız.

* Rekor düzeyde bulaşıcı bir virüs. Virüs ortadan kalktıktan sonra ekonomide büyük bir yükseliş olabilir.

[old_news_related_template title="Herkes bu açıklamaya kilitlenmişti: Macron'dan Corona virüsü çıkışı" desc="Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasında 'Corona virüsüne karşı savaştayız' ifadelerini kullandı. Macron, Fransa'nın kara sınırlarını kapattığını açıkladı ve 15 gün boyunca Fransızların sadece alışveriş için ve önemli görevdekilerin de işe gitmek için sokağa çıkabileceğini belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/macron-reuters_16_9_1584392177.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-herkes-bu-aciklamaya-kilitlenmisti-macrondan-corona-virusu-cikisi-5682768/"]