ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili yeni bir mesaj yayımladı. Daha önce "İran hiçbir zaman bir savaş kazanmadı fakat hiçbir zaman da bir müzakereyi kaybetmedi" ifadelerini kullanan Trump, yeni mesajında Süleymani'nin daha önce ölmesi gerektiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bölgedeki gerilim savaşa evriliyor... Kasım Süleymani öldürüldü!" desc="Uluslararası ajanslar haberi 'acil' koduyla geçti, tüm dünya 'son dakika' gelişmesi olarak duyuruyor... Bölgede son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimi sonuçları çok ağır olabilecek bir çatışmaya evriliyor... İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD güçleri tarafından öldürüldüğü teyit edildi. 62 yaşındaki Süleymani'yi hedef alan saldırıda toplam 10 kişinin hayatı kaybettiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymani-1_16_9_1578025106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bolgedeki-gerilim-savasa-evriliyor-kasim-suleymani-olduruldu-5545274/"]

"YENİ SALDIRILAR PLANLIYORDU"

Trump, "Süleymani çok sayıda ABD’linin ölümünden sorumlu. Yeni saldırılar planlıyordu fakat yapamadan yakalandı. Süleymani direk ve dolaylı yoldan milyonlarca kişinin ölümünden sorumludur. Süleymani daha önce öldürülmeliydi" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Suikast emri veren Trump'tan ilk yorum" desc="ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ilk değerledirmesini yaptı. Twitter hesabından mesaj paylaşan Trump, 'İran hiçbir zaman bir savaş kazanmadı fakat hiçbir zaman da bir müzakereyi kaybetmedi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/resim1_10399729_16_9_1578056965.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-suikast-emri-veren-trumptan-ilk-yorum-5546708/"]

"IRAK'A MİLYARLARCA DOLAR ÖDEDİK"

Trump, yaptığı son paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri yıllardır Irak’a milyarlarca dolar ödedi. Onlar için yaptığımız daha pek çok şey var. Irak halkı İran tarafından baskı altına alınmak ve kontrol edilmek istemiyor ama bu onların tercihi. Son 15 yıldır, İran, Irak üstünde kontrolünü artırdı ve Irak halkı bundan memnun değil. Bu durum iyi sonuçlanmaz!” ifadelerine yer verdi.

ABD'nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu Suriye'de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de öldürüldü.