İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Reza Jafarzadeh açıklamalarda bulundu. Reuters haber ajansının İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya dayandırarak "acil" koduyla servis ettiği haberde Jafarzadeh, Türkiye'nin tarifeli uçuşları durdurduğunu açıkladı.

Jafarzadeh, "Türkiye'den İran'a uçuşlar corona virüsü sebebiyle askıya alındı. Uygulama cumartesi günü başladı" açıklamasını yaptı.

İran Havayolları Birliği Sekreteri Maksud Esedi Samani, durdurma talebinin Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı´nın isteği üzerine alındığını bildirdi. Kararın, gece saat 00:00 itibariyle yürürlüğe konulduğunu söyleyen İranlı yetkili, daha önce satılan biletlerin iptal edildiğini aktardı. Seferlerin askıya alınma nedeni açıklanmazken, İran'da yeniden artışa geçen corona virüsü salgının alınan kararda etkili olduğu düşünülüyor.

Öte yandan konuyla ilgili Ankara'dan da bir açıklama geldi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "İran ve Afganistan'a yapılan uçuşlar askıya alındı" denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, corona virüsü ile mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak İran ve Afganistan'a yapılan uçuşların Türkiye tarafından askıya alındığını duyurdu.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Orta Doğu'da corona virüsünden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İran'da son 24 saatte Covid-19'a bağlı sebeplerle 209 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkede toplam can kaybı 14.188'e yükseldi Ülkede 2 bin 182 kişide daha corona virüsü tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 273 bin 788'e ulaştığı açıklandı.

[old_news_related_template title="DSÖ'den korkutan corona virüsü açıklaması: Bir rekor daha kırıldı" desc="Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü ile ilgili güncel verileri açıklarken, son 24 saat içerisinde tespit edilen Covid-19 vaka sayısının, salgının başından beri en yüksek seviyeye çıktığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/19/iecrop/corona1-reuters_16_9_1595137377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dsoden-korkutan-corona-virusu-aciklamasi-bir-rekor-daha-kirildi-5939421/"]