Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, İran’a giden Ukraynalı yetkililerin burada uçağa ait yeni fotoğraflar çektikleri belirtilerek, uçağın enkazına ait yeni fotoğraflar yayımlandı.

İran’a giden Ukrayna heyetine, İran tarafının bütün fotoğraf, video ve diğer bütün malzemelerin verdiğinin belirtildiği açıklamada, Ukraynalı yetkililerin bu veriler sayesinde incelemenin objektif bir şekilde sürdüğü sonucuna ulaştıkları ifade edildi.

[caption id="attachment_5562417" align="alignnone" width="495"] Ukrayna heyeti yeni kareler de elde etti.[/caption]

Ukraynalı uzmanların, gerekli bütün hukuki süreçleri işletebilmek için bölgede çalışmaya devam ettikleri dile getirildi.

'BİZ HAKLI ÇIKTIK'

Ukrayna iç istihbarat ve güvenlik teşkilatı SBU’dan yapılan açıklamada da, İran’ın açıklamasının, SBU’nun daha önceden dile getirdiği iki ihtimalden birini ifade ettiği, dolayısıyla SBU’nun haklı çıktığı ifade edildi. SBU’dan önceki gün yapılan açıklamada, başlıca iki ihtimalin bulunduğu, bunlardan birinin füze, diğerinin ise terör saldırısı olduğu ifade edilmişti. (DHA)


[old_news_related_template title="Son dakika... İran'ın vurduğu uçağa Ukrayna'dan ilk tepki" desc="ABD'ye misilleme yapmak için iki üssü füzelerle vuran İran, aynı gün düşen yolcu uçağının da 'yanlışlıkla' isabet aldığını itiraf etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise sıcak gelişme sonrası yaptığı açıklamada, diplomatik olarak bir özür beklediklerini ve bu felakete sebep olanların adalete teslim edilmesini istediklerini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/ukrayna-ucak-kaza-iran-reuters_16_9_1578726590.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-iranin-vurdugu-ucaga-ukraynadan-ilk-tepki-5561886/"]