Reuters'ta yer alan habere göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Prystaiko düşen uçakla ilgili yapılacak soruşturma için uluslararası bir koalisyonun kurulmasını istedi.

"SORUMLULARDAN TAZMİNAT İSTEYECEĞİZ"

Prystaiko, açıklamasında "Karakutuların nerede analiz edileceği, İranlılarla kararlaştırılacak. Uçak füzeyle düşürüldüyse sorumlulardan tazminat isteyeceğiz" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Kanada'dan İran'daki uçakla ilgili şok suçlama: Elimizde kanıtlar var" desc="Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İran'ın Ukrayna Havayollarına ait uçağı yanlışlıkla vurduğuna yönelik ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı. İran Hükümet Sözcüsü Rebii ise uçağın düşürüldüğüne ilişkin çıkan haberlerle ilgili 'Tahran'a karşı açılan psikolojik bir savaş' ifadesini kullandı. New York Times'ın yayınladığı yeni videoda da uçağın havada alev topuna dönüştüğü görüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/ucak-kanada-iha_16_9_1578603210.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-kanadadan-irandaki-ucakla-ilgili-sok-aciklama-elimizde-kanitlar-var-5559499/"]