Ülkesine düzenlenen terör saldırısı ve corona virüsü salgını sürecindeki soğukkanlı tavrıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bu kez de canlı yayında depreme yakalandı.

Başkent Wellington'daki parlamento binasından televizyon programına bağlanan Ardern, corona virüsü süreciyle ilgili soruları yanıtlarken deprem meydana geldi. Başta ufak bir şaşkınlık yaşayan ancak sakinliğini koruyan Başbakan Ardern, "Burada ufak bir deprem yaşıyoruz. Arkamda hareket eden şeyler görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Durumlarının iyi olduğunu söyleyen Ardern, herhangi bir zarar görmeden yayını tamamlamayı başardı.

Yerel basında yer alan haberlere göre yaklaşık 15 saniye süren depremin merkez üssü, başkent Wellington'ın 30 kilometre kuzeybatısındaki Levin kasabası. Yerin 37 kilometre altında gerçekleşen depremin büyüklüğünün ise 5.9 olduğu açıklandı.

Corona virüsüyle mücadelede en başarılı ülkelerden biri olarak gösterilen Yeni Zelanda'da 1504 vaka görülürken, 21 kişi hayatını kaybetti.

[old_news_related_template title="Kısıtlamaları gevşeten Yeni Zelanda Başbakanı Ardern uyardı: Birkaç muharebe kazandık savaşı değil!" desc="Yeni Zelanda'da corona virüsü kısıtlamalarını gevşetme yolunda takvimi açıklayan Başbakan Jacinda Ardern, uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Ardern, henüz savaşın tam olarak kazanılmadığına dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/ardern-reuters2_16_9_1589180611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kisitlamalari-gevseten-yeni-zelanda-basbakani-ardern-uyardi-birkac-muharebe-kazandik-savasi-degil-5806614/"]

 

[old_news_related_template title="BM'de tarihi görüntü... Herkesin gözü onun üstündeydi" desc="Dünya siyasetinin gözlerinin çevrildiği New York'taki BM Genel Kurulu bir ilke sahne oldu. Geçtiğimiz aylarda doğum yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, BM Genel Kurulu'ndaki Nelson Mandela Barış Zirvesi'ne 3 aylık kızı Neve ile katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/jacinda-antern-reuters-3_16_9_1537852888.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bmde-tarihi-goruntu-herkesin-gozu-onun-ustundeydi-2644051/"]