Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), idari ve akademik personeller hariç üniversitelerin, 16 Mart'tan itibaren 3 hafta kesintisiz tatil edildiğini duyurdu.

Tatil sürecinde öğrenciler için uzaktan eğitim programı devreye alınmayacak. Ayrıca, Corona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de bulunan tüm üniversitelerin alacağı önlemler YÖK koordinasyonunda gerçekleştirilecek.

Üniversitelere gönderilecek üst yazıyla birlikte tüm sosyal etkinliklerin durdurulması kararı verildi.

3 HAFTALIK TATİL UZAYABİLİR

3 haftalık tatil süresi sonrasında Sağlık Bakanlığı ve devlet kademelerinde yapılacak değerlendirmelerin ardından YÖK, alınan kararlar doğrultusunda uygulamalarını sürdürecek ve 3 haftalık tatil süresini uzatabilecek.

Öğrenciler için kaybedilen ders süresi, uygun görülürse akademik takvime ders ikmali olarak eklenebilecek. (İHA)

[old_news_related_template title="Okullar tatil edildi! Corona virüsü zirvesi sonrası flaş kararlar" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin de katıldığı toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okulların tatil edildiğini duyurarak 'Ara tatil öne alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek' ifadesini kullandı. Kalın, üniversitelerin de 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edildiğini açıkladı. Kalın ayrıca, Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerinin ertelendiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/ibrahim-kalin-depophotos_16_9_1584032405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-okullar-tatil-edildi-mi-bestepede-corona-virusu-zirvesi-sonrasi-flas-aciklamalar-5676357/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okul tatili açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesinin sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ilkokul, ortaokul ve liselerin 16 Mart'tan itibaren tatil edileceğini açıklamıştı. Kararın ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, karara göre ders programlarının değiştirildiğini belirterek 'Eğitim-Bilişim Ağı, tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta okullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT'de sunulacaktır' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-milli-egitim-bakani-selcuktan-okul-tatili-aciklamasi-5676647/"]