Irak Sumeriye televizyon kanalının bir güvenlik kaynağından aktardığı habere göre, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Taci bölgesinde bir konvoya hava saldırısı düzenlendi.

Bazı yerel medya organlarında verilen haberlerde, hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketaib İmam Ali Birliği'ne bağlı komutanların bulunduğu bilgisi aktarıldı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırı sonrası flaş detay!" desc="İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Şii Haşdi Şabi örgütü yöneticilerinden Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürüldüğü hava saldırısına ait görüntüler gelmeye devam ediyor. Sosyal medyada Süleymani'ye ait olduğu öne sürülen bir kare yayınladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymaniyuzuk-1_16_9_1578034078.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-kasim-suleymaninin-olduruldugu-saldiri-sonrasi-flas-detay-5545668/"]

Bu arada olaya ilişkin Reuters haber ajansının verdiği bilgiye göre ise söz konusu saldırıda araçlarda bulunan 6 kişi hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HAŞDİ ŞABİ: SALDIRI LİDERLERE DEĞİL SAĞLIK KONVOYUNA

Öte yandan Irak Haber Ajansı'nın (İNA) verdiği haberde, Haşdi Şabi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı uydu kanalları ve yerel medya organlarında, bu sabaha karşı Taci Stadyumu yakınında hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğuna dair yer alan bilgilerin doğru olmadığı kaydedildi.

"Bağdat'taki son saldırı liderlere değil sağlık konvoyuna" ifadesi kullanılan açıklamada, söz konusu hava saldırısındaki can kaybına ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

[old_news_related_template title="Ürdün ve Bahreyn Bağdat'a uçak seferlerini durdurdu" desc="Ürdün Havayolları ve Bahreyn Havayolları, Bağdat'a uçuşlarını ikinci bir talimata kadar durdurduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/04/iecrop/ucak-depophotos_15753658_16_9_1578102703.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/urdun-ve-bahreyn-bagdata-ucak-seferlerini-durdurdu-5547334/"]

Dün sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis, Bağdat Havalimanı çıkışında araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmüştü. (AA)