Ikhbariya televizyonunun haberinde, “Hava savunma sistemleri, Cebla şehri yakınlarındaki hedeflere yönelik düşman saldırısını püskürtüyor” denildi.

Sputnik'in haberine göre, Cebla şehri yakınında Rus Hava Uzay Kuvvetleri’nin üslendiği Hmeymim hava üssü bulunuyor. Muhalifler üssü hedef almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov, Suriye'nin Lazkiye kenti yakınlarında bulunan Hmeymim hava üssüne yönelik bir insansız hava aracı (İHA) saldırısını püskürttüklerini açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Pentagon: Türkiye ve Rusya İdlib'de çatışmaya çok yakın!" desc="Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de geniş kapsamlı bir çatışmaya çok yakın olduklarını belirterek uluslararası toplumu, Suriye rejimine İdlib'e yönelik saldırılarını durdurması için ekstra baskı yapmaya çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/19/iecrop/rusya-idlib-reuters_16_9_1582143175.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/pentagon-turkiye-ve-rusya-idlibde-catismaya-cok-yakin-5635235/"]