Trump’ın yarın başlayacak olan Cumhuriyetçi Parti Kongresi sırasında Federal İlaç Başkanlığı (FDA) tarafından onaylanması beklenen plazma tedavisini açıklayacağı düşünülüyor.

Trump geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada FDA tarafından plazma tedavisinin henüz onay verilmemesini politik sebeplere bağlamıştı.

Beyaz Saray’dan alınan resmi olmayan bilgiye göre FDA plazma tedavisi ile ilgili yeni verileri değerlendirmeye devam ediyor.

ABD'DE 60 BİNDEN FAZLA KİŞİDE UYGULANDI

Plazma tedavisi daha önce Covid-19 hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş kişilerden alınan kanın kullanılması ile gerçekleştiriliyor.

Benzer tedavi yöntemleri diğer ölümcül hastalıklar olan MERS ve SARS’ta başarıyla kullanılmıştı. ABD’de doktorlar hali hazırda 60 bin corona virüsü hastası üzerinde bu tedaviyi uygulamış bulunuyor. (İHA)

[special_article_template title="" desc="ABD’de toplam corona virüsü vaka sayısı 5 milyon 856 bin 961’e, toplam can kaybı ise 180 bin 390’a ulaştı." who=""]

[old_news_related_template title="Rusya'dan flaş corona virüsü aşısı açıklaması" desc="Geçen haftalarda Covid-19 aşısına tescil vererek bütün dünyada tartışma yaratan Rusya'dan yeni bir açıklama geldi... Rus yetkililer, bu hafta Rusya'da büyük ölçekli bir test sürecinin başlayacağını açıklayarak, 'Yıl sonuna kadar ayda 1.5 milyon ile 2 milyon doz üretebileceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/rusya-reuters_16_9_1598181256.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-corona-virusu-asisi-aciklamasi-6002572/"]

[old_news_related_template title="Coronayı yendi, itiraf etti: En büyük hatam..." desc="67 yaşındaki emekli astsubay Bahri Kılınçel, arkadaşının eşinin vefatı üzerine taziyeye gitti. Ancak bu kişinin corona virüsü sebebiyle vefat ettiğini bilmeden giden Kılınçel, burada virüs kaptı. Kılınçel, corona tedavisi boyunca çok zor günler yaşadı. 'Sanki ciğerim bıçaklarla dilimleniyormuş gibi acı çekiyordum. Evdeki eşyaların görüntüleri değişmeye başladı. Renkler farklılaşmaya başlamıştı.' diyerek o günleri anlatan Kılınçel, ziyareti sırasında maske takmadığını söyledi. Kılınçel, 'Maske takmamakla büyük hata yaptım. Maskenin ne kadar önemli olduğunu deneysel olarak yaşadım.' diyerek maskenin önemini hatırlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/coronayi-yendi_16_9_1598166076.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/coronayi-yendi-itiraf-etti-en-buyuk-hatam-6002259/"]